Snurreskjørt - første forberedelser til varmere årstider

Jeg har sydd årets første vår-/sommerplagg selv om det sikkert er enda en stund til vi kommer oss ut av ullklærne. Et snurreskjørt til ei veninne si datter, størrelse 7/8 år.

Konstruksjon av mønster:
Jeg klipte en sirkel ut av en kvadrat på 100x100 cm for å få et skjørt som er ca. knelang på en 8-åring (det er 36 cm lang pluss ribben).
I følge Aldrich sine måletabeller har ei gjennomsnittlig jente på 8 år et hofteomfang av 71 cm og ei midtje på 61 cm. Siden skjørtet må kunne trekkes opp over hofta må hullet derfor ha en radius av minst 11,5 cm. Jeg klipte det en god del større: 14 cm. Samtidig hadde jeg nemlig et mønster liggende der radius var på hele 19 cm! (Lurer litt på hvordan det skal funke...)
Ribben er 10 cm bred (klipt 22 cm med sømmonn og brettet i midten) og 46 cm lang, noe som tilsvarer ca. 75% av livvidden.

Step by step bildetutorial på hvordan du lager slike skjørt finner du hos Bloggry.

Søm:
Først prøvde jeg meg på en liten modell av skjørtet som jeg laget ut av sirkelen jeg hadde klipt ut av midten. Først prøvde jeg ut rullefald rundt kanten slik jeg ville ha den på det store skjørtet.
Så klipte jeg ribben til prøve(dukke)skjørtet like lang i forhold til midtåpningen som på det store skjørtet og sydde det fast.
Ribben måtte strekkes maksimalt og jeg synes det ble ganske uregelmessig, bulket og ikke spesielt pent. Derfor bestemte jeg meg for å lage legg i barneskjørtet før jeg sydde fast ribben. Det ble 8 legg tilsammen. For at de ikke skulle skli og jeg ikke trengte bekymre meg for nåler, heftet jeg dem med en lang rettsting før jeg sydde fast ribben.


Da ble det endelige resultatet mye finere enn prøveskjørtet.
Stoff: hilco
Ribb: sanetta

Kommentarer

 1. Så lekkert skjørt! Dette blir nok tatt i bruk med en gang. Småjenter skal jo pynte seg til bursdager stadig vekk. Riktig god helg til deg!

  SvarSlett
 2. Så fint! Takk for beskrivelse! :D

  SvarSlett
 3. Det ble flott :-)

  jeg har sydd ett tilsvarende i dag
  ( ikke rundt , men samme alikevel ) :-)
  og jeg strevde også med å få det fint på samme sted som du ..

  ha en fin dag :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg