Finskjorte og omslagsvest

Om litt mindre enn en måned skal vi feire mamma sin bursdag - og da trenger man jo fine klær. Hva passer bedre enn å sy finklærne ut av et linskjørt jeg fikk hos mamma for å sy det om? Lange skjørt er helt fantastiske for å sy nye klær - det er nesten som å jobbe med helt urørt stoff.


Storebror fikk ei skjorte. Litt stor i str. 4/5 år, men 2/3 år var for liten.

Mønster by Figgy's igjen. Likte det veldig godt og kan tenke meg at det blir flere av disse, kanskje en del av sommerkolleksjonen? 
Jeg har brukt skjørtets nedre kant som nedre kant i skjorta, så den trengte jeg ikke legge opp.
I sidene har jeg sydd franske sømmer. Inn i dem gjemmer det seg en 3-tråders overlock søm i stedet for vanlig rettsting - kjekt fordi man slipper å klippe sømmonn smalere. Grunnen til at jeg gjorde det var at jeg ville lage splitt nederst i sidesømmene og syntes overlocken passet best for å kaste over kantene.

Sidesplittet er mitt bidrag til mønstret. Først kastet jeg over en liten bit nederst på bakstykket med overlocken. Så la jeg skjorta vrang mot vrang og sygge sidesømmene fra håndledd til nedre kant med 3-tråders overlock søm. Jeg stoppet dersplittet skulle være og fortsatte å sy bare langs forstykkets kant. Så snudde jeg skjorta rett mot rett , presset sidesømmene og sydde med rettsting langs sidene (en syfotbredde fra kanten), igjen stoppet jeg ved splittet. Så brettet jeg inn kantene ved splittet to ganger og sydde dem fast.
Skjekk Sewing for boys sew along denne måneden.

Lillebror skulle egentlig også få ei skjorte, men til det var det ikke nok stoff igjen. Så det ble omslagsvest i stedet. Innsiden var ei herreskjorte før i livet.
Den ser litt skjev ut her, det er den ikke, men linstoffet sklir veldig lett og det var litt vanskelig å få hengt det pent.
 
Vesten kan brukes på begge sider. Det lysegrå stoffet (med pittelitt blå i fargen) har en kjempefin struktur. I tillegg fikk denne siden en lomme i linstoffet.


Kommentarer

  1. Så kjempefine klær du fikk ut av et skjørt. Imponert! :)

    SvarSlett
  2. It's gorgeous, and I love the slit detail!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg