Mer enn bare lua


Syutfordringen denne måneden var å sy noe "Winter-Wonderland-inspirert". Spennende. Jeg har gått og tenkt på det. Og tenkt litt til. Hva er egentlig Winter Wonderland? Sånn helt egentlig? Jo, det er der vi bor... Om vinteren.
Men hva gjør det til Winter Wonderland. Det er snøen. Og lyset. Og det å kunne være ute og nyte begge. Og til å kunne være ute trenger man Winter Wonderland klær. Spesielt når man er liten. Så slik ble dette Winter Wonderland settet til. Det passer barn på ca. 3-6 månader. Skjerfet kan selvsagt brukes lengre.

Lua har jeg vist frem før (ikke akkurat denne, men andre, sydd etter samme mønster).

Halsen skal også holdes varm, så det ble et trekantskjerf med krokodilleapplikasjon i tillegg. Baksiden er sydd av samme stripestoffet som lua.
Vottene har fått ekstralang ribb og er fôret med tynn bomullsjersey.
Tøflene har svart såle og ekstralang ribb. De er også fôret, som vottene.

Om å fôre votter og tøfler:
Sy vott og fôrvott (eller tøffel) etter samme mønster, men la en vrengeåpning på ca. 3 cm være igjen på fôrvotten. Sy fast ribben i yttervotten. 
Ha yttervotten på vrangen med ribben brettet innover. Fôrvotten legges så inni votten, rett mot rett med ribben i mellom. Sy fôrvotten fast i votten og ribben.
Vreng hele grei gjennom åpningen og sy den igjen for hånd (eller med en stikning tett inntil kanten, ingen ser det inni votten) et voilá:
 
en fôret vott uten synlig søm.


Klar for turen. Winter-Wonderland bilder får dere i neste innlegget.

Kommentarer

 1. nydelig, får nesten 'litt' lyst på det selv jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Holder på å prøve å bestemme meg om jeg skal legge det ut på epla (det var det som egentlig var tanken) eller om modellen får beholde det siden det ble så fint... egentlig trenger jeg jo ikke flere klær ;)

   Slett
 2. Et nydelig vinter wonderland sett :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg